Înscrierea la clasa pregătitoare în 2018 – Calendarul anunțat de Ministerul Educației

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică metodologia și calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare pentru anul 2018. Copiii care au împlinit 6 ani pâna la 31 august (inclusiv) sunt obligați să se înscrie la clasa pregătitoare 2018. Numărul de locuri disponibile trebuie afișate de fiecare școală până pe 26 februarie, iar cererile trebuie completate de către părinți până pe 23 martie.

 

Inscrierea in clasa pregatitoare 2018 – potrivit metodologiei, parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2018 inclusiv au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare.


Vezi AICI Calendarul complet de inscriere la clasa pregatitoare si Ordinul de Ministru OMEN 3247 care reglementeaza metodologia.
Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2018 inclusiv pot sa-si inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

 

In cazul in care rezultatul evaluarii arata ca dezvoltarea psihosomatica nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare, copiii vor fi inscrisi in grupa mare din invatamantul prescolar. Rezultatul evaluarii nu poate fi contestat, arata proiectul.

 

„Totodata, in cazul in care exista solicitari de inscriere in clasa pregatitoare a copiilor care implinesc 6 ani dupa data de 31 decembrie 2017, inspectoratele scolare/unitatile de invatamant vor consilia parintii privind nevoia de a lua decizii in interesul educational al copilului si ii vor informa ca solicitarea nu poate fi solutionata decat in urma evaluarii dezvoltarii psihosomatice care sa ateste pregatirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare”, se spune in propunere.

 

Pentru inscrierea in clasa pregatitoare 2018, pe 26 februarie se vor afisa circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate fiecarei unitati de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.Tot in aceasta zi, va fi afisat programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti. Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor se va realiza pana pe 14 martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *