Scrisoarea unui cadru didactic cu o experiență de 47 de ani

Când învățătorul reunește în inima sa dragostea de profesiune și dragostea de elevi, putem spune că este un învățător desăvârșit.”

Lev Tolstoi

KINDERLAND e urcușul profesiei mele, o împlinire a unui vis reînviat – asemeni păsării Phoenix – a iubirii mele necondiționate pentru copii. Mă uit în urmă, răsfoiesc cu grijă și respect fiecare filă din viața noastră. Fiecare început e greu, iar al nostru nu a fost diferit. Au fost zile lungi, reci, grele dar și luminoase, pline de speranță. Știam din experiență că tot ceea ce nu te distruge, te face mai puternic. Sunt ceea ce sunt datorită copiilor, părinților și colegelor mele, care sunt lumina, speranța și bucuria mea. Fiecare zi petrecută la serviciu este o călătorie spre mine însumi, pe niște cărări înguste pe care caut mereu copilăria mea și cea trăită alături de fiul meu. Vă dăruiesc și am dăruit, în cei aproape 48 de ani de învățământ, ce aș fi dorit să-mi fie dăruit mie de părinții mei; tata a plecat dintre noi când aveam nevoie mai mare de el, iar mama a rămas pentru mine un exemplu de viață. Dragostea ei am dăruit-o la rândul meu fiului meu și “copiilor mei”. Spun asta cu mare mândrie, fiind vorba de toți micuții care au crescut alături de mine și pe care i-am socotit ca fiind copiii mei. Fiul meu mi-a reproșat mereu…”Și eu, al cui sunt?”

Am dorit să scriu povestea noastră de la început, dar mi-am dat seama că, probabil, nu ar mai interesa pe nimeni. Dintre cele 6 cărți pe care le-am publicat, îmi aduc aminte de una în mod deosebit, întitulată “Trăistuța cu povești”, în care am spus… “A venit toamna, dar, ca niciodată până atunci, n-o așteptam!” Nu știu de unde mi-a venit elanul și puterea să înființez o grădiniță și apoi o școală nouă. A fost ca un vis care m-a trezit la viață. E toamna lui 2002, natura moare, iar eu renasc din propria-mi cenuşă. Am reușit, împreună cu familia mea, să oferim un loc copiilor care nu mai aveau grădiniță. Un loc sigur, plin de dragoste, de știință. Acum, după aproape 17 ani, Școala KINDERLAND (cu grădiniță și creșă) este mai puternică, mai pregătită pentru noile generații. Închei cu un citat care mie îmi place mult:

Nu pune limite la nimic. Cu cât visezi mai mult, cu atât ajungi mai departe.Michael Phelps

Michael Phelps

Director Școală primară KINDERLAND (cu grădiniță și creșă)
Olimpia Turcu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *