• 0364 104 617 / 0744 762 772
  • Email scoalakinderland@ymail.com

Ganduri pentru un viitor cadru didactic

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Acum, la început de primăvară, când îmi aștern în scris gândurile, pot afirma cu convingere că, pentru mine, “totul începe la Cluj”. După absolvirea profilului vocațional în limba germană de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, am luat decizia de a începe studiile universitare în cadrul Universității Babeș-Bolyai, la Facultatea de Studii Europene, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, linia germană.

În ciuda faptului că am ajuns să studiez la facultatea dorită, unde am întâlnit cadre didactice excepționale și colegi minunați, simțeam totuși că lipsește ceva.

Am înțeles într-un final că liceul nu a fost doar o etapă din viața mea. Acesta și-a pus vădit amprenta asupra mea și iată că acum a început să îmi fie dor să mă aflu în fața copiilor. Sunt recunoscătoare cadrelor didactice de excepție de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, care mereu s-au asigurat că noi, elevii practicanți, ne desfășuram activitățile cât mai bine și corect, fiind mereu pregătiți să ne îndrume și să ne sfătuiască.

Tot la Cluj doresc să îmi încep cariera didactică. Și unde altundeva aș putea să fac acest prim și important pas, dacă nu la Școala Primară “Kinderland”, loc în care am întâlnit un colectiv unit, cu dragoste pentru copii și pentru educație. Astfel că din septembrie 2019, intenționez să pornesc în această “călătorie a experienței și cunoașterii” alături de cei ce vor fi, atunci, elevi
ai clasei pregătitoare.

Scopul meu este acela de a le transmite copiilor informațiile necesare, specifice fiecărei materii, folosind metode și materiale moderne, făcând astfel învațatul distractiv și plăcut. Un alt aspect important asupra căruia îmi voi îndrepta atenția este comunicarea în limba germană. Deoarece implicarea părinților reprezintă un imbold motivațional asupra copiilor, mi-aș dori ca, la anumite intervale de timp, să organizăm diferite activități, la care să participe copiii și părinții. Aceste activități sunt totodată un prilej pentru părinți să aprecieze cunoștințele copiilor. De asemenea, îmi doresc ca elevii să obțină atât performanțe indiviudale cât și colective. Școala fiind locul în care elevii își vor petrece o bună parte din timp, îmi doresc să reușim să creăm o “familie” în care să existe respect reciproc, cooperare, susținere, înțelegere și încredere.

Vă aștept, în clasa pregătitoare, să descoperim împreună cât de frumoasă e limba germană!

Codruța Joarză

 

Kinderland este o unitate privată cu limba principală de predare germană, cu grupe de 10-12 copii, în majoritate români sau din familii mixte.

Aron Densușianu, Nr. 42, Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Kinderland.ro foloseste doar Cookies instalate automat de platforma CMS si Google. Aceste cookies sunt necesare pentru functionalitatea corecta a website-ului.