• 0364 104 617 / 0744 762 772
  • Email scoalakinderland@ymail.com

Inscrieri la gradinita

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2019-2020 încep pe 20 mai, potrivit unei adrese transmise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Copiii care sunt deja la grădiniță vor fi reînscriși pentru anul următor începând cu 6 mai.

Etapa de reînscriere durează între 6 mai și 17 mai 2019.

Prima etapă de înscriere durează între 20 mai și 14 iunie 2019. Cererile de înscriere sunt depuse între 20 mai și 7 iunie, iar între 10 iunie și 14 iunie sunt procesate cererile. Copiii respinși în această etapă vor putea fi înscriși pe locurile rămase libere pentru etapa a doua.

A doua etapă de înscriere va avea loc între 24 iunie și 26 iulie. Cererile vor fi depuse până pe 19 iulie, iar între 22 iulie și 26 iulie acestea vor fi procesate. Copiii respinși în această etapă se vor putea înscrie pe locurile rămase libere pentru etapa de ajustări.

Etapa de ajustări va avea loc în perioada 29 iulie-30 august.

Orarul reînscrierilor și al înscrierilor va fi stabilit de conducerea fiecărei grădințe, fiind afișat în loc vizibil.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă.

În situația în care într-o grădiniță numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Criteriile generale:

Existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți
Existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte
Existența unui frate sau surori în grădinița respectivă
Existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a
copilului
Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare.
Criteriile specifice sunt elaborate de fiecare grădiniță în parte, fiind avizate de inspectoratul școlar până la data de 18 mai 2019.

Vezi AICI procedurile și calendarul
Vezi AICI nota Ministerului Educației către inspectoratehttps://media.hotnews.ro/media_server1/document-2019-04-18-23096289-0-nota-minister.pdf

Post navigation

 

Kinderland este o unitate privată cu limba principală de predare germană, cu grupe de 10-12 copii, în majoritate români sau din familii mixte.

Aron Densușianu, Nr. 42, Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Kinderland.ro foloseste doar Cookies instalate automat de platforma CMS si Google. Aceste cookies sunt necesare pentru functionalitatea corecta a website-ului.